Lantoi
September 25th 1979  (Age 40)
Male
Rembau

Buat semua kawan, sahabat dan kenalan semua. Ini lah saja hidangan yang dapat saya sajikan buat anda semua.

Adat berpantun budaya berzaman,
Penyampai hajat, pujian, sanjungan;
Pantun Melayu warisan zaman,
Tradisi kita dilupa jangan.

Sirih junjung buat pinangan,
Di hias indah cantik di tatang;
Tradisi kita di lupa jangan,
Adat di kendong budaya di julang.

   

<< September 2020 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
 01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30


If you want to be updated on this weblog Enter your email here:



rss feed

Sunday, June 21, 2009
Hari keluarga 2008

Dah lama sangat aku tak update blog nie sebab kesibukan kehidupan yang mmg selama nie aku tak dapat nak elakkan. Tapi insyaallah atas rahmat dan kurnia yang telah diberikan dari Allah SWT, dapat gak aku sambung cerita-cerita yang berlaku atas kehidupan aku selama nie. Dan dalam ruangan nie aku nak ambik sedikit tentang memori aku bersama family di satu tempat yang begitu tak berapa nak meriah tapi disebabkan ramai family yang ada kat sana, maka jadilah tempat tuh satu tempat yang cukup meriah yang pernah aku alami.

 
Gambar kat depan dewan

Masa nie cukup meriah tak tau nak cakap apa sebab orang yang paling aku sayang iaitu arwah ayah aku ada waktu nie (8.2.2008 - Semoga Allah mencucuri rahmat keatas Mohd Isa b Yassin). Arwah mak aku pula tak pat nak datang sebab baru tahun lepas dia meninggalkan kami sekeluarga (24.9.2007 - Semoga Allah mencucuri rahmat ke atas Kamariah bt Abdul Rahman). Anyway aku tetap happy walaupun masa tuh still hati aku nie sedih kehilangan mak yang tersayang.

Posted at 6/21/2009 2:42:17 am by Lantoi
Make a comment  

Tuesday, February 28, 2006
Radja - Jujur

Duhai kekasih pujaan hatiku
Dapatkah kau memberiku satu arti
Sedikit rasa yang bisa ku mengerti
Bukan sumpah atau janji

* buktikanlah bila kau ada cinta
setulus hatimu bisa menerima
sebatas kejujuran yang kau miliki
bukan sekedar bersama

reff: jujurlah padaku bila kau tak lagi setia
tinggalkanlah aku bila tak mungkin bersama
jauhi diriku, lupakanlah aku

jujurlah padaku bila kau tak lagi setia
tinggalkanlah aku bila tak mungkin bersama
jauhi diriku, lupakanlah aku selamanya

Posted at 2/28/2006 5:04:19 am by Lantoi
Make a comment  

S.Jibeng - Inai Di Jari

Inai disapu dijari tandanya mesra
Memberitahu hai dikau sudah dipunya
Merah bercahaya bibirnya penuh bermakna
Di jari manisnya tersarung cincin permata

( korus )
Alangkah indah temasya di malam itu
Dua insan karam di lautan madu
Menanam dendam berahi satu persatu
Berkucup angan di bibir merayu-rayu

Apa kiranya semua dendamnya itu
Dalam gembira hai penuh duka sengsara
Seorang insan turut memendam rasa
Patah hatinya terkorban dalam bercinta

( ulang korus )
Andainya itu sayang berupa erti
Setahun janji ditempah hilang sehari
Membuat aku sedar diri sendiri
Inai merah mu tanda sudah bersuami

Posted at 2/28/2006 5:02:30 am by Lantoi
Make a comment  

Tuesday, January 03, 2006
Shizuka - Redline

And when people step out this redline
i will never let them to go
never laugh cos this is the dead end
it is my end for its start to go

and when people step out this redline
means no other place need to go
let the future past in the mean time
and the great night kill all alone

it was u .. call me and told me ,
help me up and shine up my life ,
it was u .. call me again till lonely aaaa ,

it was u .. call me and told me ,
blur my eyes and tell me to do ,
is was u told me the lies i always spoke ,

and when people step out this redline ,
i will never let them to go ,
never laugh cos this is the dead end ,
it is my end for its start to go ,

and when people step out this redline ,
means no other place need to go ,
let the future past in the mean time ,
and the great night kill all alone ,

it was u .. call me and told me ,
help me up and shine up my life ,
it was u .. call me again till lonely aaaaa ,

it was u .. call me and told me ,
help me up and shine up my life ,
is was u told me the lies i always spoke ,

solo

it was u .. call me and told me ,
help me up and shine up my life ,
it was u .. call me again till lonely aaaaa ,
it was u .. call me and told me ,
blur my eyes and tell me to do ,
it was u .. told me the lies i always do .


Posted at 1/3/2006 10:24:10 am by Lantoi
Make a comment  

Friday, December 16, 2005
Berita kepada kawan - Ebiet G.Ade

D                    A                 D
Perjalanan ini terasa sangat menyedihkan
Em           A              D
sayang engkau tak duduk di sampingku kawan
D                       A              D
banyak cerita yang mestinya kau saksikan
Em          A           D
di tanah kering berbatuan
D fade
ho ho ho ho... ho ho ho ho...

D                       A              D
Tubuhku terguncang dihempas batu jalanan
Em         A            D
hati tergetar menambah kering rerumputan
D                     A          D
perjalanan ini seperti jadi saksi
Em         A              D
gembala kecil menangis sedih ho ho ho ho.....

"marked"
A               G        D
Kawan coba dengar apa jawabnya
  A          G         D
ketika ia kutanya mengapa
A             G        D
bapa ibunya telah lama mati
   A         G         D
ditelan bencana tanah ini

      G                   D
sesampainya di laut kukhabarkan semuanya
    Em            A             D
kepada karang kepada ombak kepada matahari
    G                 D
tetapi semua diam tetapi semua bisu
         Em               A
tinggal aku sendiri terpaku menatap langit

       D              A
Barangkali di sana jawabnya
                              D
mengapa di tanahku terjadi bencana
         Em                    D
mungkin Tuhan mulai bosan melihat tingkah kita
       Em              A         D
yang selalu salah dan bangga dengan dosa-dosa
     Em                     D
atau alam mulai enggan bersahabat dengan kita
      Em      A             G        A       D
coba kita bertanya pada rumpun yang bergoyang
 "D" fade
ho ho ho ho... ho ho ho ho...

return "marked" ending ..


Posted at 12/16/2005 10:36:06 am by Lantoi
Make a comment  

Next Page