Lantoi
September 25th 1979  (Age 40)
Male
Rembau

Buat semua kawan, sahabat dan kenalan semua. Ini lah saja hidangan yang dapat saya sajikan buat anda semua.

Adat berpantun budaya berzaman,
Penyampai hajat, pujian, sanjungan;
Pantun Melayu warisan zaman,
Tradisi kita dilupa jangan.

Sirih junjung buat pinangan,
Di hias indah cantik di tatang;
Tradisi kita di lupa jangan,
Adat di kendong budaya di julang.

   

<< June 2009 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
 01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30


If you want to be updated on this weblog Enter your email here:



rss feed

Sunday, June 21, 2009
Hari keluarga 2008

Dah lama sangat aku tak update blog nie sebab kesibukan kehidupan yang mmg selama nie aku tak dapat nak elakkan. Tapi insyaallah atas rahmat dan kurnia yang telah diberikan dari Allah SWT, dapat gak aku sambung cerita-cerita yang berlaku atas kehidupan aku selama nie. Dan dalam ruangan nie aku nak ambik sedikit tentang memori aku bersama family di satu tempat yang begitu tak berapa nak meriah tapi disebabkan ramai family yang ada kat sana, maka jadilah tempat tuh satu tempat yang cukup meriah yang pernah aku alami.

 
Gambar kat depan dewan

Masa nie cukup meriah tak tau nak cakap apa sebab orang yang paling aku sayang iaitu arwah ayah aku ada waktu nie (8.2.2008 - Semoga Allah mencucuri rahmat keatas Mohd Isa b Yassin). Arwah mak aku pula tak pat nak datang sebab baru tahun lepas dia meninggalkan kami sekeluarga (24.9.2007 - Semoga Allah mencucuri rahmat ke atas Kamariah bt Abdul Rahman). Anyway aku tetap happy walaupun masa tuh still hati aku nie sedih kehilangan mak yang tersayang.

Posted at 6/21/2009 2:42:17 am by Lantoi

 

Leave a Comment:

Name


Homepage (optional)


Comments




Previous Entry Home